Oyunculuk Kursu Seçimi
Oyuncular konservatuvar eğitimiyle mesleklerindeki teorik ve pratik bilgiyi geliştirebilmektedir. Bu yüzden meslek olarak bu işi seçenler oyunculuk eğitimi almalıdır. Gerek kültürel birikim gerekse deneyim ve çevre açısından oyunculuk eğitimi, üniversitelerin 4 yıllık Oyunculuk ve Sahne Sanatları bölümlerinde verilmektedir.
Oyunculuğa adım atmak isteyen birçok kişi, meslek seçiminde yanlış yönlendirilmişse sonradan eğitim almak isteyebilir. Bu durumda oyunculuk kurslarına devam edilebilir.
İyi Bir Oyunculuk Kursunda Neler Olmalı?
Birkaç aylık eğitimle oyuncu olmak mümkün değilir. Çünkü insan geliştikçe ve deneyim kazandıkça iyi bir oyuncu olur. Bu yüzden eğitim süreklidir ve her oyunculuk deneyimi, her sahne insana yeni bir şeyler öğretir. İyi bir oyunculuk kursu aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
- Uzun süreli olmalı,
- Diksiyon ve şan eğitimi verilmeli,
- Sürekli pratik yapılabilmeli,
- Oyunculuk kültürünü geliştirmeli,
- Yerli ve yabancı eserler, yazarlar öğretilmeli,
- Kusursuz bir dublaj eğitimi olmalıdır.
İyi bir kurs için gereken maddi ve manevi sürece hazır olmanız gerekecektir. Çünkü ciddi birkaç oyunculuk okulu vardır ve bazıları tamamen ücretsiz bazıları ise ciddi bir maliyete sahiptir.
Kursa Kimler Alınır?
İsteyen herkes oyunculuk kursuna kaydolabilir. Ancak bu kurslardaki eleme sürecinin de değişmesi gerekir. Çünkü okullardaki gibi özel yetenek benzeri eleme yöntemleri kullanılarak oyunculuk eğitimi almak isteyenler seçilmelidir. Oyunculuk eğitimi konusunda bilgi almak isteyenler ve başarılı olmak isteyenler ciddi bir disipline girerek başarılı bir oyuncu olmanın temeli olan genel kültüre sahip olmalıdır.
Dünya çapında başarı kazanan oyuncuların büyük kısmı eğitim almamıştır. Ancak başarılı olmak için gereken deneyime ve inanca sahiplerdir. Başarılı oyuncular, ne pahasına olursa olsun tek şansları olan bir rolü alabilmek, başarıya ulaşmak için gece gündüz çalışmaktan kaçınmamaktadır.