İyi Bir Oyunculuk Kursunda Hangi Eğitimler Olmalı
Tiyatro, sinema ya da televizyon programlarında oyunculuk yapmayan kişiler için oyunculuk kursları oldukça öğreticidir. Kurslar bittikten sonra ise yapılan sınav sonucu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı diploma verilecektir. Bu diploma sayesinde kişiler oyuncu seçmelerine katılabilecektir.
Ses, Nefes, Artikülasyon Dersi
Oyuncuların heyecanını kontrol altına alması, konuşma temposunu ayarlaması, tane tane konuşması, enerjik bir ses tonu ayarlaması gibi her zaman işe yarayacak bilgiler verilir.
Diksiyon – Fonetik Dersi
Oyuncuların düzgün konuşması, tonlama ve vurgunun doğru yapılması, etkileyici ve doğru telaffuz etmesi için oyunculuk dersleri içinde diksiyon çok önemlidir.
Doğaçlama Dersi
Doğaçlama dersi en üstünde durulan derslerdendir. Yazılı hiç bir metne bağlı kalmadan, yaratıcılığını, ifade ve yorum becerisini gösterdiği doğaçlamada her oyuncu başarılı olmalıdır.
Hareket/Sahne Ve Beden Kullanımı Dersi
Oyuncunun en önemli enstrümanı olan bedenini doğru kullanması için bu dersler çok faydalıdır. Doğru durmak, bedeni esnek bir şekilde kullanmak, sahnede estetik bir duruş sergilemek için sahnede beden kullanımı öğrenilmelidir.
Karakter Çözümleme Ve Rol Dersi
Uygulamalı oyunculuk derslerinde rol çözümleme için klasik ve modern tiyatro eserleri üzerinden çalışma yapılır. Bu derslerde seçilen eserler çalışılır ve tiratlar ezberlenerek sergilenir.
Kamera Önünde Sahne Çalışmaları
Oyunculuk kamera önünde olduğu için bu dersler çok önemlidir. Kamera önünde bir kaç kişilik oyunculuk çalışmaları yapılır ve öğrenciler kendisini izleme fırsatı bulur.
Kamera Oyunculuğu
Oyuncuların kamera karşısında doğal ve gerçekçi olması için kamera dersleri verilir. Bu derste TV oyunculuğuna yönelinilir. Önceden hazırlıklı ve doğaçlama çalışmalar yapılır.
Oyuncu Seçmelerine Hazırlık
Oyunculuğa ilk adım seçmelere katılmaktır. İlk rolü almak için seçmeler hayati önem taşır. Bu seçmelerde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin deneyimler paylaşılır.