Akıllı Telefonların Şarj Ömrünü Uzatmanın Püf Noktaları
Akıllı Telefonların Şarj Ömrünü Uzatmanın Püf Noktaları! Akıllı telefonlar, teknolojik ilerlemelerin ve gelişmelerin neticesinde son zamanlarda hemen herkesin vazgeçilmezleri halini almaktadır.
Akıllı Telefonların Şarj Ömrünü Uzatmanın Püf Noktaları! İnsan yaşantısını büyük ölçüde şekillendirmesi gibi etkinliklerin yanı sıra, yaşamın merkezinde yer alması, içerdiği konumu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bilgisayarların yapabildiği hemen her şeyi gerçekleştirmeyi başaran akıllı telefonlar, sahip olduğu çok fazla özellik sayesinde insanların yaşamlarında büyük bir yer edinmektedir. Ancak kullanıcıları tarafından özellikle yoğun olarak şikâyetçi olunan noktayı, şarj ömrü oluşturmaktadır.
Akıllı telefonların şarj ömrünü uzatacak püf noktaları arayan insanlara, konu ile alakalı bazı yöntemler sunulabilmektedir. Özellikle akıllı telefon sistemine yüklenen uygulamalar, sistemin hem işlemcilerini hem de hafızasını yorabilmektedir. Ayrıca arka planda çok fazla uygulamanın birlikte çalışması, enerji tüketimi noktasında şarj ömrünü kısaltmaktadır. Şarj ömrünü uzatmak için öne sürülen yöntemlerden ilkini, arka planda çalışmayı sürdüren uygulamaların kapatılması olarak gösterilmektedir. Akıllı telefonun bataryasının sağlığını bu sayede uzun bir süre zarfında koruması imkan dahilinde bulunmaktadır.
Şarj Süresini Uzatan Hileler
Akıllı telefon, şarj ömrünün kısa olması şikayeti ile gündeme gelmektedir. Bu noktada yapılacak birkaç işlem, şarj suresinin uzamasını etkilemektedir. Akıllı telefonun klavyesinin titreşimi ile sesinin kapatılması, bu noktada kullanıcısına katkı sağlamaktadır. Akıllı telefonlar, fabrika ayarları açık bir şekilde insanlara ulaştırılmaktadır. Bu durumda klavyesinin sesi ile titreşimi açık olarak gelmektedir. Gün içerisinde çok fazla zaman geçirilen akıllı telefonun bataryasını, klavye sesi ile titreşimi yoğun olarak kullanmaktadır. Bataryanın enerjisini soğuran bu özelliğin kapatılması, pil sağlığına büyük katkı sağlamaktadır.
Akıllı telefonun şarj oranının en az yüzde yirmi beş ile yüzde seksen arasında tutulması, batarya ömrünü uzatmaktadır. Bu sayede telefonun bataryasının şarj döngüsü, pilin sağlığına zarar vermeyecek ve verimli bir şekilde kullanımı sağlayacak özellikler içermektedir. Ayrıca akıllı telefonların hemen hepsinde bulunan arka planındaki yenileme özelliği, oldukça kullanışlı gözükmektedir. Her uygulamanın arka planda yenileme özelliğini kullanması demek, telefonun bataryasının hızlı bir şekilde tükenmesi manası ile aynı şeyi ifade etmektir. Çok fazla kullanılan ve uygun olan birkaç faydalı uygulama haricindeki uygulamalara dair arka planda yenilenme özelliğinin kapatılması, bataryanın sağlığı açısından faydalı gösterilmektedir.
Akıllı telefonun pil ömrünü uzatan ve şarj suretini üst seviyeye çıkaran bir diğer püf nokta, sosyal medya uygulamalarının kullanıldıktan sonra açık şekilde bırakılmaması olarak ifade edilmektedir. Ayrıca telefonun mümkün olduğunca araç içerisinde şarj edilmemesi tavsiye edilmektedir. Zira araç şarjının ilerleyen zaman dilimlerinde batarya sistemine zarar vermesi ihtimal dâhilinde olduğundan dolayı bataryanın ömrünü kısaltma ihtimalinden bahsedilmektedir.