Gebelik

Hamilelik Döneminin 9. Ayında Yaşanan Gelişmeler

Hamilelik Döneminin 9. Ayında Yaşanan Gelişmeler Nelerdir? Gebelik döneminin dokuzuncu ayı 37 ile 40. Haftaları kapsamaktadır. Gebeliğin bu haftaları doğuma yaklaşıldığının göstergesi olmaktadır. Bu haftalar baz alındığında artık doğum yakacağı için annenin de heyecanı son derece artacaktır.

Hamilelik Döneminin 9. Ayında Yaşanan Gelişmeler Nelerdir? Gebelik ve doğum korkusu, anksiyete ya da lohusalık stresinin başlangıç dönemleri burada ortaya çıkabilir. Bu dönemde sakin kalmak, bebeğinizin de sakin olmasını sağlar. Bu da sizin sakin bir doğum geçirmenize yardımcı olur.

Normal doğumlarda 40. Haftaya kadar doğum beklenebilir. Ancak sezaryen doğumlarda bebek 38. Hafta dolduktan sonra ameliyat ile alınmaktadır. Bazen normal seyreden bir doğumsal süreç sonradan sezaryene dönebilir. Bebeğin baş kısmının dönmemesi olması, sıvı kaybı yaşanması ya da acil olarak sezaryen gerektiren haller oluşabilir. Bu süreçte annenin sakin kalmaya ve hekimine güvenmeye ihtiyacı vardır.

Dokuzuncu Ay (37 ila 40. Gebelik Haftaları)

37. Hafta: Bebeğin Başı Aşağı Dönebilir

Otuz yedi haftalık hamilelikten sonra doğuma hazırlanmak için bebeğinizin başı pelvisinize doğru inmeye başlayabilir. Bebeğinizin başı aşağı bakmıyorsa, doktorunuz durumu yönetmenin yolları hakkında sizinle konuşacaktır.

38. Hafta: Bebeğin Ayak Tırnakları Uzar

Bu hafta bebeğinizin baş çevresi ve karnı kabaca aynıdır ve bebeğinizin ayak tırnakları parmak uçlarına kadar ulaşır. Bebeğiniz geçmişte etrafını saran tüylerin çoğundan kurtulmuştur. Bu aşamadaki bebek yaklaşık 2900 gram ağırlığında olabilir.

39. Hafta: Bebeğin Göğüsleri Daha Belirgin

Bu hafta bebeğin göğsü daha belirgin görünmeye başlar ve erkeklerde testisler testis torbasına inmeye devam eder. Doğumdan sonra onu sıcak tutmak için bebeğin vücuduna yağ eklenir ve dağıtılır.

40. Hafta: Beklenen Teslim Tarihiniz

Hamileliğinizin kırk haftasından sonra bebeğiniz baştan aşağı 360 mm uzunluğunda ve 3.400 gr ağırlığında olabilir. Ancak sağlıklı bebekler farklı boy ve ağırlıklarda gelir ve bu tahmini yeni doğan ağırlığıdır.

Yeni doğan bebeğinizin sağlığının öncelikle sağlığınıza bağlı olduğunu unutmayın, bu nedenle ihtiyacınız olan tüm temel unsurlardan zengin sağlıklı yiyecekler yemeli, yeterli miktarda uyumalı ve dinlenmelisiniz. Fetüsünüzün sağlığını ve uygun gelişimini korumak için hamilelik boyunca sigara içmek gibi kötü sağlık alışkanlıklarından kaçınmanızı hatırlatmamıza gerek yok.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu