Bebeklerde 0-6 Ay Arasındaki Değişiklikler
Bebeklerde 0-6 Ay Arasındaki Değişiklikler Nelerdir? Bebekler ailenin yeni üyesi olarak aileye katılırlar. Günden güne büyüyen yavrunuzun değişimine şahit olacaksınız.
Bebeklerde 0-6 Ay Arasındaki Değişiklikler Nelerdir? Ailenin en minik üyesi olan yavrunuzun doğumundan 6.ayına kadar olan değişimi ve gelişimi hakkında merak ettiklerinizi sizler için ele aldık.
Bebeklerde ilk 6 ay şu izlenimleri gösterir.
1.Ay
İlk ayda bebeğinizin uyku düzeni düzensiz olacak ve sık sık ağlayarak uyanacaktır. Sindirim sistemleri hala olgunlaşmakta olduğu için bu normaldir. Bebeğinizi sallayarak veya emzirerek onu yatıştırmaya yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizin gelişimini izlemek, sağlığını ve güvenliğini sağlamak açısından önemlidir.
Bebeğinizin fiziksel gelişimi ilk ayda henüz ileri düzeyde değildir. Ancak kök salma ve emme gibi bazı refleksler gelişmektedir. Bu dönemde bebeğinizin uyku düzeni çok düzensiz olacaktır ve yeterince uyuyamadığınızı hissedebilirsiniz. Bu yaştaki bebekler için normal olduğundan bu konuda endişelenmemelisiniz.
2.Ay
İkinci ayla birlikte bebeğinizin uyku düzeni daha düzenli hale gelmeye başlayacaktır. Hala ara sıra uyanacaklardır, ancak eskisi kadar sık değil. Bebeğinizin sırtını sıvazlayarak veya ona şarkı söyleyerek tekrar uykuya dalmasına yardımcı olabilirsiniz. İkinci ayda bebeğinizin fiziksel gelişimi hızlanmaya başlayacaktır. Bebeğiniz başını yukarıda tutmaya başlayacak ve yakınındaki nesnelere odaklanabilecektir. Uyku düzeni de daha düzenli hale gelmeye başlayacaktır.
3.Ay
Üçüncü ayda bebeğinizin uyku düzeni iyileşmeye devam edecektir. Sadece birkaç kısa uyanma ile gece boyunca uyuyor olmalıdırlar. Emzik vererek veya sallayarak bebeğinizin tekrar uykuya dalmasına yardımcı olabilirsiniz. Üçüncü ayda bebeğiniz başını uzun süre yukarıda tutabilecek ve daha uzaktaki nesnelere odaklanabilecektir. Ayrıca gevezelik etmeye ve mırıldanma sesleri çıkarmaya başlayacaktır. Uyku düzeni daha düzenli hale gelmeye devam edecektir.
4.Ay
Dördüncü ay itibariyle bebeğinizin uyku düzeni iyice oturmuş olmalıdır. Sadece ara sıra uyanarak gece boyunca uyuyor olmalıdırlar. Bebeğiniz ağlayarak uyanırsa, sırtını sıvazlamayı veya emzik vermeyi deneyebilirsiniz. Üçüncü ayda bebeğiniz başını uzun süre yukarıda tutabilecek ve daha uzaktaki nesnelere odaklanabilecektir.
5.Ay
Beşinci ayda bebeğinizin uyku düzeni tutarlı olmalıdır. Sadece nadir uyanmalarla gece boyunca uyuyor olmalıdırlar. Bebeğiniz ağlayarak uyanırsa, sırtını sıvazlamayı veya emzik vermeyi deneyebilirsiniz. Üçüncü ayda bebeğiniz başını uzun süre yukarıda tutabilecek ve daha uzaktaki nesnelere odaklanabilecektir. Uyku düzeni daha düzenli hale gelmeye devam edecektir.
6.Ay
Altıncı ay itibariyle bebeğinizin uyku düzeni iyice oturmuş olmalıdır. Sadece ara sıra uyanarak gece boyunca uyuyor olmalıdırlar. Bebeğiniz ağlayarak uyanırsa, sırtını sıvazlamayı veya emzik vermeyi deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin gelişimini izlemek, sağlığını ve güvenliğini sağlamak açısından önemlidir.
Bebeğinizin fiziksel gelişimi ilk ayda henüz ileri düzeyde değildir. Ancak kök salma ve emme gibi bazı refleksler gelişmektedir. Bu dönemde bebeğinizin uyku düzeni çok düzensiz olacaktır ve yeterince uyuyamadığınızı hissedebilirsiniz. Bu yaştaki bebekler için normal olduğundan bu konuda endişelenmemelisiniz. Altıncı ayda bebeğinizin fiziksel gelişimi neredeyse tamamlanmış olacaktır.