Sağlık

Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat!

Sağlıklı olduğunu düşünerek sık tükettiğimiz bazı besinler hastalık ve kilo yapıcı besinler olup size bu şekilde geri dönüş yapabilir.

Sık Tüketilen Bazı Yararlı Besinlere Dikkat Edin

Hiçbir şeyin fazlası yararı değildir. Bunun içine sağlıklı besinler de dahil. Özellikle diyet yapanların kilo yapıcı besinler olarak nitelendirmediği ancak fazla tüketildiğinde kilo alımına neden olan besinler vardır. Bu besinler şu şekildedir:

  1. Kuru Bakliyatlar

Kuru bakliyatlar sağlığınız açısından son derecede önemli bir besin grubudur ancak karbonhidrat değeri çok yüksek olduğu için fazla tüketildiğinde size ekstra kalori ve kilo olarak geri dönecektir.

  1. Kestane

Yüksek oranda lif içeren kestane oldukça yararlı bir besin olup fazla tüketildiğinde kilo alımına ve obeziteye neden olabilir.

  1. Bal

Kalori açısından oldukça yüksek kaloriye sahip olan bal fazla tüketildiğinde obeziteye neden olabilir. Yine şeker hastalarının da çok fazla tüketmemesi gereken bir besindir.

  1. Peynir

Yağ, tuz ve kalorisi yüksek besinler arasında olan peynirler kilo artışına neden olabilir. Bu nedenle önerilen porsiyonda peynir tüketmeye ve mümkün olduğunca tuzsuz ve az yağlı peynir tüketmeye özen gösterin.

  1. Meyve

İçerisinde bol antioksidan bulunan meyveler aşırı tüketildiğinde içerisinde bulunan yüksek oranda meyve şekeri nedeniyle kilo artışına neden olabilir. Bu nedenle günlük tükettiğiniz meyvelerin porsiyonuna özen göstermeli ve 3-5 porsiyonu geçmemelidir.

  1. Tereyağı

Tereyağı sağlığınız açısından önemli bir besin olmak ile birlikte fazla tükettiğinizde kalp ve damar rahatsızlıklarına, diyabete ve obeziteye neden olacaktır. Bu neden ile tereyağını günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketmemeye özen gösterin.

  1. Kuruyemiş

İçerisinde bulunan yararlı yağlar ve omega 3 ile sağlıklı beslenme için olmazsa olmaz bir besin olan kuruyemişler İçerisinde bulunan yararlı yağlar ve omega 3 ile sağlıklı beslenme için olmazsa olmaz bir besin olan kuruyemişler, fazla tüketildiğinde kilo artışına neden olmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu